09:18
Весняні канікули

Під час весняних канікул учні школи побували у місті Львів, заснованому ще князем Данилом Галицьким. Програма першого дня була насиченою і цікавою. Під час оглядової екскурсії школярі ознайомилися з культурними та архітектурними пам’ятками XIVXVI ст.. у стилі бароко, готики, ампір, ренесанс, модерн. Неповторність і вигадливість архітектурних ліній і форм, вишуканість і химерність будівель викликала захоплення і почуття гордості за наш народ, що зумів створити і зберегти для наступних поколінь таку красу. Цікавою була розповідь гіда про історію цього древнього і сучасного міста, про переплетіння культур і релігій, ще цікавіше було побувати в багатьох храмах римо-католицької та греко-католицької віри. Незабутні враження залишилися після відвідин собору св.. Юра, Вірменської Апостольської церкви Успіння Пресвятої Богородиці, костелу домініканців (церкви св..Євхаристії), катедри Римо-католицького архікафедрального костелу. Помилуватися всім містом змогли з найвищої точки Львова – Високого замку. Вклонилися пам’яті всіх загиблих на Сході України в Гарнізонному храмі св..ап. Петра і Павла. На Личаківському цвинтарі побували біля могил відомих діячів культури: І.Франка, С.Крушельницької, М.Шашкевича, І.Білозіра та інших.

Знайомство зі Львовом учні продовжили пішою прогулянкою,побували в музеї-копальні львівської кави Ю.Кульчицького, в аптеці-музеї «Під Чорним орлом», на площі Ринок, знайомлячись із унікальними старовинними будівлями та їх історією. Місто так сподобалося дітям, що увечері прогулялися освітленими вогнями вулицями, побували біля оперного театру, в майстерні пряників «Юрашки».

Другий день був не менш цікавим і насиченим. Оскільки Львів славиться не лише своєю архітектурою, а й кавою і шоколадом, то відвідали і майстерню шоколаду, а ще стали учасниками майстер-класу з виготовлення марципанів у єдиній в Україні майстерні марципанів.

Переповнені незабутніми враженнями, стомлені і задоволені, з новими знаннями про чудове місто Львів поверталися школярі до рідного села. Канікули провели змістовно і цікаво!

 

Категорія: Новини шкільного життя | Переглядів: 281 | Додав: Светлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: