12:59
Тиждень психології в школі
    Відповідно  до плану роботи школи та практичного психолога, з метою розвитку творчих здібностей учнів та поширення знань про психологію в школі був проведений тиждень психології.
1 день – понеділок 22.02.2016
1.Було проведено лінійку, присвячену відкриттю тижня психології, на якій школярі були ознайомлені з планом роботи на тиждень.
2.Учні 5 та 6 класів отримали завдання для участі в грі «Слідопит». Виявилося, дуже цікаво збирати відомості про свою школу та вчителів!
3.З учнями 8 класу був проведений кінотренінг «Може зламатись тіло, але ніколи – дух» з метою виховання толерантного ставлення до людей з обмеженими можливостями.

2 день – вівторок 23.02.2016

1.З учнями 7 класу було проведено заняття з елементами тренінгу «Лихослів’я – наша антиреклама» , під час якого переглянули фрагменти документального фільму «Вода»(про вплив наших добрих слів та лайки на клостери води), розігрували конфліктні ситуації та шукали мирний шлях виходу з них, слухали притчу «Паркан» та вчилися говорити компліменти один одному.
2. Випуск психологічної стінгазети «Психолог і Я» відбувся завдяки співпраці психолога та учнів 6 класу. Разом підбирали цікавий матеріал та працювали над дизайном стіннівки.
3.З учнями 2 класу було проведено заняття з елементами тренінгу «Квітка дружби» з метою згуртування класного колективу, закріплення навичок ефективного спілкування. Елементи казкотерапії є ефективними у роботі з дітьми молодшого шкільного віку.
4. Серед учнів 6 та 7 класів пройшла олімпіада з психології , завдання якої були на розвиток уважності, логічне мислення та формування початкових знання з психології.

3 день - середа 24.02.2016

1.Середа почалася активно: вчителі, батьки, старші школярі, тільки-но переступивши поріг школи, стали учасниками акції «Мудрі повчання».
Учні 8 класу допомогли психологу підібрати влучні вислови мудрих предків та прислів’я, які всі бажаючі могли взяти собі в науку.
2.Несподіванкою для всіх була і акція «Афоризми», яка полягала в тому, що на кожні двері школи, для кожного класу були підібрані афоризми, які б були їм настановою на майбутнє.
3. У 5 класі був проведений інтегрований урок «Основи здоров’я»/ «Психологія» на тему «Стомлення і перевтома» .
П’ятикласники отримали практичні навички щодо зняття втоми та організації перепочинку для очей, постави.

День 4 - четвер 25.02.2016

1. Казкотерапевтичне заняття «Дружна країна» (1 кл.)
2. Заняття з елементами арттерапії «Жити в мирі з собою та іншими» (4 кл.)
Вправи були і корисними , і цікавими
3. Круглий стіл за участі медичного працівника, громадського інспектора та вчителя біології «Знати, щоб жити (профілактика наркозалежності)» (9-11 кл.)
Андрій Миколайович Фатєєв завжди дає корисні поради школярам у доступній їм формі
На заході і сміялися, і сумували, і задумались. Але байдужими не були
Фрагмент із фільму «Реквієм по мрії» та жорстока статистика були хорошою мотивацією до вибору здорового способу життя
Слова громадського інспектора Туми Надії Олександрівни були націлені на виховання духовності юнацтва
Світлана Олександрівна Фатєєва як біолог розповіла деякі факти і показала відеоролики про вплив шкідливих речовин на наші органи і про наслідки їх вживання. Діти були вражені.
День 5 - П’ятниця 26.02.2016
1. Просвітницьке заняття з учнями 3 класу «Міфи про хлопчиків та дівчаток» було націлене не лише на ознайомлення з основами гендерної рівності, а й на формування толерантного ставлення до людей, зниження рівня агресії і згуртування колективу.
2. Підсумком тижня психології у Миколаївській школі була лінійка, присвячена його закриттю. Під час лінійки психолог подякувала учням за активну співпрацю, участь у всіх заходах і нагородила дипломами кращих «Слідопитів» 5 та 6 класу і переможців олімпіади серед учнів 6-7 класів. Учні були задоволені і з нетерпінням чекають подальших цікавих заходів.
Категорія: Новини шкільного життя | Переглядів: 426 | Додав: Светлана | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Светлана  
0
wink tongue smile

Ім`я *:
Email *:
Код *: