11:37
Проведено Всеукраїнський Тиждень права
  З 05.12.2016 по 11.12.2016 традиційно в нашій школі пройшов Тиждень права. В ньому взяли активну участь всі учні закладу.
  В понеділок 05 грудня, на загальношкільній лінійці педагог-організатор Стеценко А.О. ознайомила присутніх з історією Дня прав людини, який святкують в першій декаді грудня. Вчитель права, Владимирець О.М. оголосила план Тижня права і закликала всіх активно взяти участь у його проведенні. В другій половині дня до школи завітали гості з районного відділу юридичної допомоги: Кисіль В.О., інспектор у справах сім’ї Гукайло І.П. вони виступили з лекцією «Як запобігти насиллю», показали відеофільм, презентацію.
  У вівторок, 06 грудня, проведений загальношкільний урок на тему «Права людини». Класні керівники в своїх класах провели класні години: 1- 4 клас «Я маю право на…», 5-9 класи «Історія прав людини», 10-11 класи «Права людей у розрізі епох», переглянули відеоролик на відповідну тему.
  У середу, 07 грудня, серед учнів 9-10 класів пройшли конкурси презентацій «Діти мають право на…», буклетів «Я маю право!» та конкурс есе «Права людини як загальносоціальна цінність».
  Краща робота в номінації «Буклет», робота учениці 9 класу, Манченко Вікторії, в номінації «Презентація» - учениць Манченко Вікторії та Лебедь Анастасії, а в номінації «Есе» Руденко Катерини. Роботи направлені на участь у районному інтелектуальному-конкурсі знавців права.
   Для учнів 10-11 класів проведено інтерактивну гру «Зроби крок».
  Учням роздані ролі на зразок «Ви – 17-річна циганка, яка не закінчила навіть початкову школу», «Ви – молодий художник-наркоман», «Ви – ВІЧ-інфіковані», «Ви – манекенниця африканського походження». Ведучий зачитує твердження:
- Ви жодного разу не відчували фінансових труднощів.
- У вас належне житло з телевізором та окремим телефоном.
- Ваша релігія та культура користуються повагою в суспільстві, в якому ви живите та інші..
  Учасники гри при цьому повинні зробити крок. Наприкінець гри всі учасники знаходяться на різних позиціях і відповідно робиться висновок щодо прав та можливостей різних соціальних груп в нашій країні.
  В четвер, 08 грудня проведено конкурс малюнків серед учнів 1-4 класів «Я маю право на…»
   Серед учнів 5-11 класів - конкурс плакатів «Діти мають права».
  У п’ятницю, 09 грудня, учні 5-11 класів взяли участь у історично-правовому квесті присвяченого Дню прав людини. Були визначені станції «Правова», «Запорізька Січ», «Музична», «Географічна», «Музейна» та інші. Класи відвідали станції, змагалися у кмітливості та інтелектуальних здібностях. Перемогла дружба. Всі учні активно взяли в ньому участь.
  У неділю, 11 грудня, учениця 9 класу Пасько Таміла прийняла участь у районному інтелектуально-торчому конкурсі «Я обираю право!» в номінації «Тестування», який проходив у приміщенні районного будинку дитячої та юнацької творчості.
Категорія: Новини шкільного життя | Переглядів: 290 | Додав: Светлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: