08:33
Підсумки тижня в освіті: головні події
  Іноземці скаржаться на якість освіти в Україні. У МОН повідомили про збільшення кількості зауважень з боку іноземців щодо якості навчання їхніх громадян в Україні. Частина іноземних випускників не володіє мовою навчання навіть після присвоєння кваліфікації. 
 
   Директора Інституту психології викрито на хабарі. На одержанні 5 тисяч доларів хабара викрито директора Інституту психології Національної Академії педагогічних наук. Вказану суму чиновник зажадав за сприяння у зарахуванні на роботу з можливістю одночасного навчання.
 
  Відповіді на тести ЗНО купити неможливо, - УЦОЯО. У Центрі повідомили про активізацію шахраїв, які пропонують відповіді до тестових завдань. Найбільш активно інформація про допомогу у складанні тестів ЗНО за гроші розповсюджується у соціальних мережах.
 
  Маємо використати потенціал сучасних технологій, - міністр. За словами Лілії Гриневич, формування нового освітнього середовища неможливе без широкого використання технологій в освітньому процесі.
 
  МОН і Мінрегіон оновлять 200 українських шкіл. Відомства розпочали розробку спільного проекту створення нового освітнього простору в 200 школах України. Планується, що школи будуть наповнені новим навчальним змістом і технічно облаштовані.
 
  Участь у ЗНО має намір взяти 241 тисяча осіб. Найбільше випускників складатимуть тест з української мови – 239 545 осіб. Другим і третім предметами, що є популярними серед учасників ЗНО, є історія України - 182 219 осіб та математика - 113 113 учасників тестування.
 
  ЗНО у магістратуру складатимуть усі правники, - міністр. За словами Лілії Гриневич, Міністерство освіти і науки не скорочувало перелік осіб, які для вступу у магістратуру за спеціальністю «Право» мають складати вступний іспит у формі ЗНО.
 
  В Україні стартує «Нобелівська премія» для вчителів. В Україні розпочинається прийом заявок для участі в українському етапі всесвітньої премії Global Teacher Prize Ukraine. Номінувати свого вчителя на здобуття премії може будь-хто.
 
  Учасники ЗНО отримали запрошення на тестування. На інформаційних сторінках учасників ЗНО опубліковані запрошення-перепустки, у яких вказано адреси пунктів проведення тестування. Учасникам ЗНО необхідно самостійно роздрукувати запрошення.
 
Визначено підручники, що надрукують за кошти бюджету. Колегія МОН затвердила перелік підручників для 9 класу, що видаватимуться коштом державного бюджету в 2017 році. Усього за державні кошти буде надруковано 156 назв шкільних підручників.
 
  800 тисяч від Київстар на розвиток освітніх ідей. Компанія «Київстар», у рамках національної соціально-освітньої ініціативи Make Your Mark, запрошує вчителів разом зі своїми учнями взяти участь в освітньому проекті та отримати 800 000 грн на розвиток своїх ідей.
Освіта.ua 28.04.2017
Категорія: Анонс | Переглядів: 269 | Додав: Светлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: