18:10
Пересувна виставка цікавої науки Каразінського університету
 
  08 листопада 2016 року університетські науковці спільно з «Ландау Центром» на базі Зачепилівської загальноосвітньої шклоли І-ІІІ ступенів презентували пересувну виставку цікавої науки Каразінського університету для учнів та педагогічних працівників навчальних закладів Зачепилівського району. В роботі виставки взяли участь близько 500 учнів та педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів.
  Представники університету вразили школярів демонстрацією роботи наукових приладів. Зокрема фізики-енергетики показали школярам, як працюють тепловізор, сонячна батарея та продемонстрували можливість бездротової передачі енергії за допомогою трансформатора Тесли; математики ознайомили дітей із роботою гідроскопа; а «Ландау Центр» провів змагання найшвидшого складання логіко-математичних фігур. Також учасники ознайомилися з роботою гармати Гауса, взяли участь у хімічних дослідах.
  Різноманітні наукові досліди й експерименти школярам продемонстрували представники біологічного факультету - кафедри ботаніки та екології рослин, мікології тафітоімунології, зоології та екології тварин, генетики та цитології.
  Учасники працювали з оптичними ілюзіями, ознайомилися із принципом роботи двигуна Стірлінга та фотографувалися із незвичайними тваринами тощо.
  Наука стає ближчою та цікавішою в нашому сучасному житті. Учні задоволені участю в заході.
Категорія: Новини шкільного життя | Переглядів: 437 | Додав: Светлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: