13:17
Міжнародний день рідної мови
  Міжнаро́дний день рі́дної мо́ви — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня — 17 листопада 1999 року в Парижі.
  Оскільки з 6 000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи. Окрім того, організація вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.
  Щорічне відзначення цього дня використовується для скерування уваги на меншини з менш аніж 10 тисяч осіб, які активно розмовляють рідною мовою. Часто ці мови не передаються наступному поколінню і потрапляють у забуття. Багато мов, котрими розмовляють менше 100 осіб, не задокументовані.
  Учнями 7 класу проведено усний журнал "Живи і квітни барвінково, велика українська мово!", присвячений Міжнарожному дню рідної мови.
  Під час заходу класний керівник Губа Н.В. розповіла цікаві факти   про українську мову. Учні слухали українські пісні та декламували вірші про красу та неповторність рідної мови, ознайомилися з літературою, яку підготувала сільський бібліотекар Чуб Н.Г.
  Цікавим був і турнір знавців народної творчості - учні згадували закінчення прислів’їв та приказок, загаданих класним керівником. Виявилося, що більшість учнів добре знають народну творчість. Особливо відзначилася своєю активністю та знаннями Полбінцева Вікторія. А Бака Юлія підготувала повідомлення про українську мову т а традиції.
  На завершення заходу учні взяли участь у вікторині знавців рідної мови.
  Захід пройшов цікаво.
Категорія: Новини шкільного життя | Переглядів: 321 | Додав: Светлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: