15:41
Михайло Грушевський - видатний український державний діяч
  29 вересня 2016 року українське суспільство відзначає 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського - видатного українського державного та політичного діяча, Голови Центральної Ради Української Народної Республіки, першої у XX столітті незалежної Української держави, історика.
  Президент України Петро Порошенко підписав указ №63/2015 “Про відзначення 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського”.
  Кожен подібний ювілей - це, безумовно, знаменна подія. Але, як зазначав сам М.Грушевський, «є події, що по короткім часі мають виключно історичне, сказати б, антикваричне значення; є знов такі, що служать вихідною точкою для дальших поколінь на довгий час, сотворюють для них цілком нові обставини життя, виносять на верх змагання й ідеї, що стають боєвим прапором для віків, святощами для одних і страхом для других».
  Саме такого звучання набувають сьогодні роковини М.Грушевського, адже з багаторічного небуття повертаються його ім'я й безцінний історичний досвід.
  Діяльність і творчість М.Грушевського творять цілу епоху в інтелектуальному, науковому, національно-культурному і державному розвитку Нової України. У переломний період в житті української нації відчувається потреба наново оцінити творчу спадщину М.Грушевського як державотворця і засновника української наукової національної історіографії.
  З метою вшанування пам’яті та відзначення ювілейної дати від дня народження М.С.Грушевського вчителем історії Владимирець О.М. з учнями 7-9 класів проведено усний журнал «Батько української історії».
  Старшокласники переглянули документальний фільм «Українська революція». 
  Учні 9-11 класів підготували та представили до уваги молодших товаришів презентацію «М. Грушевський – історик та громадський діяч».
Категорія: Новини шкільного життя | Переглядів: 338 | Додав: Светлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: