18:36
Гендерний марафон "Ми - рівні, бо ми того гідні!"
 Формування гендерної політики має свою історію. У 80-х роках жінки з усього світу започаткували активний міжнародний рух за права жінок, який виявився продуктивним, оскільки держави вперше в історії виявили підтримку захисту прав жінок і визнали його своїм “високопріоритетним завданням”.
 Гендер - соціокультурна категорія та колективні уявлення, завдяки яким біологічні відмінності статей переводяться на мову соціальної та культурної диференціації. Поняття гендер походить від грецького “генос” - походження, матеріальний носій спадковості, той, що народжує. Термін “гендер" введено Енн Оклей в 70-ті роки XX століття.
 Кінець другого тисячоліття знаменний для України вибором гендерного вектору розвитку. У відповідності з зобов’язаннями, вона підтримує гендерні стратегії ООН, Ради Європи і світового співтовариства.
 Держава взяла на себе обов’язки перш за все забезпечити рівні права і можливості жінкам і чоловікам відповідно до основних прав та свобод людини, вирішити інші принципові проблеми, пов’язані з ліквідацією всіх форм дискримінації щодо жінок.
 Ґендерна рівність є процесом справедливого відношення до жінок і чоловіків. Для забезпечення справедливості, критерії часто повинні компенсувати історичні та соціальні перешкоди, які не дають жінкам і чоловікам існувати в рівних умовах. Справедливість веде до рівноправності.
 "Жіноче питання" у державній політиці досить неоднозначне і викликає багато дискусій, особливо серед чоловіків, які висувають тезу: “політика - не жіноча справа”, бо жінка асоціюється із сім’єю в ролі матері, дружини, господині. Тому образ жінки-політика позбавлений виразних рис і не отримує належної підтримки.
 9 березня у закладі проведено гендерний марафон «Ми – рівні, бо ми того гідні!»
Учасники: учнів 9-11 класів в кількості 38 учнів.
Хід заняття
1. Вступне слово практичного психолога Губи Н.В.
2. Перегляд презентації «Гендерна рівність і стереотипи»
3. Інформаційне повідомлення учнів «Стать і гендер»
4. Цікаві факти про жінок та чоловіків (повідомлення учнів)
5. Практична вправа «Орієнтація на стереотипи»
6. Розповідь практичного психолога про гендерну дискримінацію
7. Перегляд відеоролика «Гендерна рівність»
8. Підсумкове слово заступника директора з навчально-виховної роботи Тума Н.О.
Категорія: Новини шкільного життя | Переглядів: 523 | Додав: Светлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: