17:47
Європейський день захисту дітей
  18 листопада європейська спільнота відмічатиме Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації. Для попередження ситуацій насильства вкрай важливо відкрито обговорювати проблему, проводити відповідне навчання фахівців, здійснювати просвітницьку діяльність серед батьків та дітей.
  Сексуальне насильство та сексуальна експлуатація дітей є серйозним порушенням прав дитини та має довготривалі і руйнівні наслідки на все життя. За даними Ради Європи кожна п'ята дитина (в Україні - 21%) страждає від різних форм сексуального насильства. У понад 80% таких випадків злочинець є знайомою для дитини людиною.
  До Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства в школі практичним психологом Губою Н.В. з учнями 9-10 класів було проведено тренінг "Життя - найвища цінність".
Під час тренінгу старшокласники працювали в групах, вирішували проблемні ситуації, провели аукціон життєвих цінностей. Разом виробили алгоритм дій у надзвичайних ситуаціях та продублювали номер Національної дитячої "гарячої" лінії "772". Тренінг був цікавим та корисним для школярів.

 

Категорія: Новини шкільного життя | Переглядів: 310 | Додав: Светлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: