12:23
Екскурсійний тур до Харкова в Центр гендерної культури

22.12.2018 учні здійснили екскурсійний тур до Харкова в Центр гендерної культури.  Перед ними виступила працівник центру пані Тетяна. Вона познайомила з експозицією музею, заохотила до відвертої розмови про гендерні стереотипи. Спільно з учнями намагалася відповісти на питання «Що таке гендерні стереотипи і як вони гальмують розвиток особистості?», «Хто такі феміністки і чого вони прагнуть?» Учні дійшли висновку що гендерні стереотипи вони отримали ще в дитинстві і цьому сприяла сім’я, соціум, ЗМІ, а щоб подолати їх необхідно почати з себе.

Про національну дискримінацію розповіла екскурсовод музею Голокосту. Вона познайомила дітей з історією створення музею, познайомила з експонатами часів Другої світової війни, розповіла повчальні історії з експозиції «Речі, що пережили своїх господарів». Музей невеликий, але вміщає велику кількість матеріалів. Години, проведеної в ньому, вистачило лише для загального знайомства з причиною такої дискримінації  народу під час війни.

 Подібні уроки неформальної освіти сприяють популяризації предметів суспільно-гуманітарного циклу,а  спілкування з різними людьми збагачує досвід учнів, розширює їхній кругозір.

Категорія: Новини шкільного життя | Переглядів: 213 | Додав: Светлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: