14:11
День Святого Миколая
  День святого Миколая (також Свято святого Миколая, у народі — День Миколи, Зимовий Миколай) — це день святкування та вшанування пам'яті Святого Миколая у католиків та православних. Ті церкви, які дотримуються юліанського календаря, відзначають свято 19 грудня за новим стилем (у 20-21 століттях), а ті, що дотримуються григоріанського календаря — 6 грудня.
  За традицією, цієї ночі дітки отримують подарунки під подушками. Тому діти вірять у чудо, звершуване святим Миколаєм і вчаться в святого бути милосердними. Святий Миколай опікується воїнами, водіями і тими, що подорожують, допомагає бідним у скруті; вважається покровителем дітей і студентів, моряків, торговців і лучників.
 
  Цього дня в школі проведено свято "Святий Миколай, гостинці роздавай" для учнів початкової ланки.
Діти пільгових категорій побували на районному святі. Дід Мороз (Мерчанський С.) та Снігуронька (Попукайло Оксана) прийняли участь у Параді Дідів Морозів та Снігуроньок.
Традиційно до школярів завітали із солодкими подарунками представники Почесного громадянина Харківської області, Почесного громадянина Зачепилівського району, депутата Харківської обласної ради, Генерального директора ФГ ім.Фрунзе Гляня Івана Даниловича.
  В пам'ять про милосердя святого Миколая, цього дня також відзначається Міжнародний день допомоги бідним.
Категорія: Новини шкільного життя | Переглядів: 313 | Додав: Светлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: