15:40
День юного натураліста!

«Любити природу — означає любити свою Батьківщину» - під таким девізом пройшов “День юного натураліста” в Миколаївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

Протягом дня цікавою роботою були охоплені учні школи, вчителі та батьки теж не залишилися осторонь і, разом з дітьми, брали участь у різноманітних заходах та конкурсах. Це було справжнє свято, тому що в цей день всі поринули у чарівний та метушливий світ природи.

Під час огляду виставки дитячих творчих робіт «Дари природи» ми побачили простір фантазії, натхнення, творчості.

Учні 11 класу підготували для учнів старших класів бесіду «Екологічні проблеми України» та на основі місцевого матеріалу створили презентацію.

Збереження та поповнення кімнатних рослин в приміщенні школи – це теж один із головних напрямків нашої роботи.

Найактивнішим учасником акції «Подаруй кабінету квітку-очищувач повітря» стала учениця 9 класу Кубась Марія.

Учні початкових класів із величезним задоволенням демонстрували насиченість кольорів у своїх неймовірних картинах на тему «Ми і світ природи».

Найменшими учасниками у цей день стали учні 1 класу. Вони взяли участь у конкурсі малюнка «Ми малюємо сонечко».

Учні 8 класу провели акцію «Клумба»: звільнили квіти від бур'янів.

Під час уроку-подорожі «Природа-наш дім», учні 5 класу дружно старались показати свої знання із природознавства та любов до рідного краю.

А завершився урок-подорож прийомом учнів 5 класу до лав юних натуралістів. Вони отримали міні- книжки “Правила поведінки в природі», які вручили їм учениці 9 класу, члени гуртка «Юні екологи» Кубась Марія та Коток Анна. І віднині, учні 5 класу, можуть з гордістю називатися – юннати.

Ось так, як ми дружно взялися за руки, ми будемо єдині у прагненні зберегти нашу матінку-Природу. Без нашої любові, нашого шанобливого ставлення вона буде страждати і може померти.

Проведення цієї акції дало можливість зрозуміти, що треба берегти природу, бути її синами і доньками, а не естетами; треба примножувати її багатства. Садити свої сади. Роки зліта­ють швидко. А про людину залишається пам’ять. Можливо, доля закине вас далеко від батьківщини, але на рідній землі залишиться ваша берізка, яблунька чи клен.

Будьте ж творцями краси! Бо без любові до землі, до пра­ці на ній не буде щастя ні нам, ні дітям нашим, ні онукам.

 

Категорія: Новини шкільного життя | Переглядів: 205 | Додав: Светлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: