16:01
9 лютого - День безпечного Інтернету
09 лютого 2016 року відмічається День безпечного Інтернету (SID), організований мережами та за підтримки Європейської комісії для просування ідеї відповідального використання онлайн – технологій та мобільних приладів, особливо дітьми та молоддю.
В Україні в цей день у закладах освіти, бібліотеках, дитячих та молодіжних клубах, у медіа та на сторінках соціальних мереж діти та дорослі обговорюють питання безпечної поведінки в Інтернеті, потенційних загроз, випадки порушення прав людини та механізми їх захисту.
Ідея он-лайн-безпеки еволюціонувала останні роки, змінюючи фокус від забезпечення «безпечного» Інтернету до створення «кращого» Інтернету. В цьому питанні, незважаючи на те: діти чи молодь, батьки чи вихователі, педагоги чи соціальні працівники – всі можуть відігравати свою роль.
Діти та молодь можуть допомогти створити кращий Інтернет, поводячись позитивно та ввічливо онлайн, реагуючи на негатив, виступаючи проти кібербулінгу, повідомляючи про неналежний або нелегальний контент, що вони бачать;
батьки і вихователі можуть допомогти створити кращий Інтернет через підтримку відкритого діалогу з дітьми щодо їх онлайн життя, допомагаючи дітям знаходити та використовувати якісні цифрові ресурси;
педагоги та соціальні працівники можуть допомогти створити кращий Інтернет через формування у вихованців навичок цифрової грамотності, що потрібні для безпечного користування Інтернетом;
провайдери послуг та контенту можуть відігравати роль через створення та просування позитивного контенту та безпечних сервісів, впроваджуючи легкі у користуванні інструменти та надаючи швидкий доступ до підтримки у разі виникнення проблемних питань.
У закладі сьогодні класними керівниками 5-11 класів проведені бесіди відповідної тематики. Учні 1-4 класів намалювали малюнки на тему "Мої уявлення про Інтернет".
Категорія: Новини шкільного життя | Переглядів: 379 | Додав: Светлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: