15:45
30-та річниця Чорнобильської трагедії
  26 квітня 2016 року виповнюється 30 років від дня, коли сталася наймасштабніша техногенна катастрофа за весь час використання атомної енергетики - аварія на Чорнобильській атомній електростанції.
  Згідно з архівними даними, 26 квітня 1986 року, вночі о 1:23 на четвертому енергоблоці ЧАЕС в результаті серії теплових вибухів був повністю зруйнований реактор. Значна кількість радіоактивних речовин потрапила в навколишнє середовище. Аварія розцінюється як найбільша у своєму роді за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих та постраждалих від її наслідків людей, так і за економічними збитками.
  В Україні вшанують пам'ять героїв-ліквідаторів, а Генасамблея ООН збереться на спецзасідання, присвячене річниці аварії на ЧАЕС.
  У школі проведено загальношкільну лінійку, на якій вчитель історії Владимирець О.М. та учні 8 класу Манченко В. та Лебедь А. розповіли про той страшний день, роботу над збором інформації про наших земляків - ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
  Група старшокласників на чолі із заступником директора з виховної роботи Тума Н.О. відвідали районний захід - урочисту концертну програму, під час якої відбулась презентація книги «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам'ять», присвячена землякам-ліквідаторам, мобілізованих із Зачепилівського району на приборкання атомної стихії.
  Книга увібрала в себе багатий, змістовний матеріал стосовно тієї благородної місії, яку виконували ліквідатори в ім’я мирного і сонячного майбутнього українського народу та народів сусідніх держав. Йдеться про те, що саме вони, не жаліючи власного життя, показали патріотизм, волю і самовідданість, що ця трагедія навічно відбилася у їхніх долях та серцях.
Категорія: Новини шкільного життя | Переглядів: 305 | Додав: Светлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: